Ervaringen van vluchtelingen

Verhalen van vluchtelingen

Iedere vluchteling heeft zijn eigen verhaal. De meeste vluchtelingen in Nederland zijn uit Syrië gevlucht vanwege de oorlog, zij proberen nu weer een bestaan in Nederland op te bouwen. Er zijn ook vluchtelingen uit andere landen die bijvoorbeeld gevlucht zijn vanwege hun politieke voorkeur, geaardheid of ras. Op deze pagina vind je hun bijzondere verhalen.

FB_IMG_1565163965309

Dunia is in 2015 uit Syrië gevlucht vanwege de oorlog. Ze heeft samen met haar kinderen een lange en gevaarlijke reis doorstaan. Alles wat ze in Syrië had opgebouwd, moest ze achterlaten. In Syrië had ze een baan bij de belastingdienst. In Nederland moest alles weer opnieuw opgebouwd worden.

Lees meer over het verhaal van Dunia… 

1565557260006_0_IMG-20190615-WA0020

Mohamed is in 2016 vanuit Syrië naar Nederland gevlucht vanwege de oorlog. Hij moest zijn zoon in Syrië achterlaten, omdat zijn zoon het leger in moest. Daarnaast was zijn vrouw ernstig ziek. Het was voor Mohamed een lastige beslissing om zonder zijn familie naar Nederland te vluchten. In Nederland moest hij 7 maanden lang in een azc doorbrengen.

Lees meer over het verhaal van Mohamed… 

IMG_20180815_181939-min

Christopher is van de Bahama’s naar Nederland gevlucht. In eerste instantie zullen veel mensen zich afvragen waarom iemand van de Bahama’s is gevlucht. Christopher is homoseksueel en met de rechten van de LHBTI-groep op de Bahama’s is van alles mis. Christopher werd bedreigd en achtervolgd in zijn eigen land. 

Lees meer over het verhaal van Christopher…

Wat is Duojob?

Duojob is een platform dat bedrijven samenbrengt met vluchtelingen voor een betaalde baan, een stageplek of vrijwilligerswerk.