Vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Vrijwilligerswerk is vooral geschikt voor vluchtelingen en asielzoekers. Vluchtelingen mogen in Nederland altijd vrijwilligerswerk doen. Zij hebben hier geen verblijfsvergunning voor nodig, ze hebben enkel een vreemdelingenidentiteitsbewijs nodig. Daarnaast heeft de werkgever een vrijwilligersverklaring nodig. 

 


Iedere vluchteling mag vrijwilligerswerk doen, ze doen hierdoor werkervaring op, zijn actief bezig met de Nederlandse taal en leveren een maatschappelijke bijdrage  plaats een vacature en help een vluchteling!

Een vacature helpt een vluchteling met zijn integratie, daarnaast heeft de vluchteling uitzicht op een toekomst in Nederland.

Belangrijke eigenschappen die een kandidaat moet hebben

Vrijwilligerswerk is bedoeld om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast kun je via vrijwilligerswerk werkervaring opdoen.

Kennis van de Engelse en Nederlandse taal hebben een voordeel, maar het is niet noodzakelijk, kennis van de Engelse taal op niveau A1 is voldoende. Met vrijwilligerswerk kom je in interactie met beide talen, hierdoor zal je taalvaardigheid verbeteren. 

Een diploma is niet nodig, maar het heeft wel een voordeel. Een diploma is handig als je later eventueel een stage wilt doen of aan een baan wilt beginnen. 

Iedereen is geschikt om vrijwilligerswerk te doen, zolang je maar voldoende gemotiveerd bent en jezelf wilt verbeteren. 

Denk je dat je al toe bent aan de volgende stap? Kijk dan eens naar een stage voor vluchtelingen! 

Wat is Duojob?

Duojob is een platform dat bedrijven samenbrengt met vluchtelingen voor een betaalde baan, een stageplek of vrijwilligerswerk.